Tarinamme

Someturva on legal tech startup, jonka tavoitteena on tarjota apua ja oikeusturvaa kaikille sosiaalisen median käyttäjille globaalisti. Hyödynnämme tekoälyä ja koneoppimista, jotta voimme tarjota parasta mahdollista apua ja ratkaisuja laajalle yleisölle. Palvelumme on täysin skaalautuva. Tähtäämme somen käyttäjien suojaamiseen vaarantamatta kuitenkaan somealustojen yhteisöllisyyttä.
Meidän sosiaalipsykologisesta näkövinkkelistämme pelkkä ei toivotun sisällön poistaminen saati ennakkosensuuri ei ole paras mahdollinen tapa ratkaista ihmisten välisiä konfikteja verkossa. Uskomme, että somessa on syntymässä uusi aikakausi, jossa käyttäjiä voidaan suojella ja jossa kaikilla on mahdollisuus saada apua, jos jotakin ikävää tapahtuu.
Avasimme palvelumme Suomessa toukokuussa 2018 ja nyt palvelumme on saatavilla Suomen lisäksi myös Ruotsissa. Avaamme pian myös muualla, pysy kuulolla…
Someturva perustettiin vuonna 2017 kolmen naisperustajan voimin. Kuitenkin Someturvan idea syntyi jo vuonna 2015, jolloin perustajat, Suvi, Minttu ja Jenny, löivät päänsä yhteen halutessaan tehdä jotain merkittävää ja luoda jotakin uutta. Kolmikko tapasi opiskeluaikanaan Helsingin yliopistossa ja he ovat tunteneet toisensa jo yli vuosikymmenen. Heidän kaikkien taustat ovat sosiaalipsykologiassa, mutta kukin heistä tuo vielä oman ainutlaatuisen lisänsä yhtälöön. Kunkin vahvojen osaamisalueiden yhdistelmänä syntyi Someturva.

Perustajat

Suvi Uski

CEO, Co-founder
Suvi on sosiaalipsykologian tohtori ja hän on tutkinut sosiaalista mediaa yli 10 vuoden ajan. Hänet tunnetaan myös Sometohtorina. Suvilla on lisäksi aiempaa startup kokemusta ollessaan mukana perustamassa EdTech alan startupia.

Jenny Rontu

Head of Legal, Co-founder
Sosiaalipsykologian lisäksi Jenny on oikeustieteen maisteri ja tehnyt uransa asianajomaailmassa. Hänen suurena tavoitteenaan on hyödyntää uusinta teknologiaa juridiikan alalla.

Minttu Salminen

Head of Partnerships, Co-founder
Minttu on puolestaan toiminut pitkään koulumaailmassa koulukuraattorina ja oppilashuollon kehityshankkeissa. Hänellä on lisäksi asiantuntemusta konfliktinratkaisusta.
Someturvan koko tiimi on ainutlaatuinen yhdistelmä monen alan huippuosaamista ja teknologista tietotaitoa.

Ydintiimi

Jarno Vuorenmaa

CTO

Eija-Leena Koponen

AI Lead

Anna Soininen

CFO, Legal Counsel

Laura Sofy

Legal Counsel

Sergei Badulin

Software Developer

Sijaintimme

Helsinki, Suomi
Tukholma, Ruotsi

© Someturva - All rights reserved.

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.