Vår historia

Vi är en juridisk tech-startup med en vision av att globalt erbjuda hjälp och rättvisa för alla användare på sociala medier. Vi använder oss av AI och maskininlärning för att erbjuda bästa möjliga hjälp och lösningar för en bred publik. Vår tjänst helt skalbar. Vårt mål är att skydda alla användare på sociala medier utan att äventyra gemenskapen.
Utifrån vår socialpsykologiska synvinkel är det bäst att inte radera oönskat innehåll eller censurera innehåll i förväg, utan att faktiskt lösa konflikter mellan människor. Vi tror på att en ny era håller på att uppstå där alla användare på sociala medier är skyddade och hjälp är alltid tillgänglig för alla ifall någonting otrevligt händer.
Vi har varit igång i Finland sedan maj 2018 och har nu lanserat även i Sverige. Fler lanseringar är på väg, håll utkik.
Someturva grundades av tre kvinnliga delägare i Helsingfors år 2017. Idén om Someturva sträcker sig dock till år 2015 då grundarna Suvi, Minttu och Jenny gick ihop för att göra skillnad och skapa något betydelsefullt. Trion lärde känna varandra på Helsingfors Universitet och har känt varandra i ett årtionde. Alla tre har en bakgrund inom socialpsykologi men var och en har ett unikt tillskott som de tillför till mixen. När alla deras kompetensområden kombinerades, föddes Someturva.

Delägare

Suvi Uski

CEO, Co-founder
Suvi har en doktorsexamen inom socialpsykologi och har forskat inom sociala medier i tio år. Suvi har tidigare startup-erfarenhet från att ha co-grundat ett ed-tech företag. Hon undervisar även i sin egen kurs om sociala medier vid Helsingfors Universitetet.

Jenny Rontu

Head of Legal, Co-founder
Jenny har en masterexamen inom juridik och har arbetat som biträdande jurist på internationella advokatbyråer. Jennys ambition är att hitta nya tekniska lösningar inom juridiken.

Minttu Salminen

Head of Partnerships, Co-founder
Minttu har en lång erfarenhet av skolvärlden som skolkurator och inom utvecklingsprojekt för elevernas välfärd. Han har också expertis inom konfliktlösning.
Vårt team är en unik och exceptionell kombination av kunskap inom olika branscher samt teknologiskt know-how.

Vårt team

Jarno Vuorenmaa

CTO

Eija-Leena Koponen

AI Lead

Anna Soininen

CFO, Legal Counsel

Laura Sofy

Legal Counsel

Sergei Badulin

Software Developer

Här finns vi

Helsingfors, Finland
Stockholm, Sverige

© Someturva - All rights reserved.

Vi använder cookies på vår webbsida. Genom att fortsätta använda webbsidan samtycker du till användning av cookies.