Keitä olemme

Keitä olemme

Tiimiimme kuuluu somen, juridiikan, teknologian ja ihmisen käyttäytymisen asiantuntijoita.

Someturva on kolmen sosiaalipsykologin vuonna 2017 perustama oikeuspalvelu. Perustajajäsenet huomasivat kukin tahoillaan työssään, että some on synnyttänyt uuden tarpeen, oikeusturvasta huolehtimisen somessa. Me uskomme, että kaikilla on oikeus saada hyviä neuvoja ja kokosimme moniammatillisen tiimin ratkomaan somen kiperimpiä tilanteita.


Someturva on kaikille ilmainen palvelu, joka tarjoaa asiantuntevaa oikeusapua somessa kohdatun kiusaamisen, häirinnän ja uhkailun sattuessa. Uusinta teknologiaa hyödyntävä palvelu mahdollistaa oikeusavun laajan saatavuuden aiempaa nopeammin ja tehokkaammin.


Someturvan missio on tehdä maailmasta someturvallisempi.

Mikä on someturva

Mikä on someturva

Someturva on matalan kynnyksen oikeusapu kaikille sosiaalista mediaa käyttäville.

Kun ihminen joutuu sosiaalisessa mediassa hankaluuksiin, oli kyse kiusaamisesta tai identiteettivarkaudesta, hän on nopeasti hyviä neuvoja vailla. Someloukkaukset ovat usein monimutkaisia vyyhtejä, joissa sekä loukattu että loukkaaja tarvitsevat tietoa ja toimintaohjeita. Näissä tilanteissa ihminen kääntyy usein hakukoneiden, keskustelufoorumien tai ystäviensä puoleen. Someturva antaa työkalut ottaa tilanne haltuun.


Someturva tarjoaa puolueettoman lainopillisen asiantuntemuksen somen hankaliin tilanteisiin, kuten kiusaamiseen, häirintään ja uhkailuun. Sen avulla saat asiantuntevan neuvon siitä, miltä tilanteesi oikeudellisesta näkökulmasta näyttää ja miten sen kanssa kannattaisi toimia.


Kaikilla on oikeus hyviin neuvoihin – samoin turvalliseen someen.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Jokaisen oma ja kaikkien yhteinen Someturva.

Someturvallisemman yhteiskunnan rakentamiseen tarvitaan osaamista yhteiskunnan eri tahoilta. Rakennamme palvelua tiiviissä yhteistyössä sosiaalisen median käyttäjien, viranomaisten, järjestöjen ja yritysten kanssa.


Oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikoksentorjuntayksikkö sekä Sisäministeriön poliisiosasto ovat olleet mukana Someturvan kehitystyössä. Tubecon-yhteisö, monet oppilaitokset sekä järjestöistä muun muassa Pelastakaa lapset ry sekä Mediakasvatusseura ry ovat tukeneet Someturvan kehittämistä. Someturvan kummina toimii presidentti Tarja Halonen.


Someturva on voittanut Vuosisadan rakentajat-kilpailussa rahoituksen kymmeneltä suomalaiselta säätiöltä. Lisäksi Tekes ja LähiTapiola ovat mukana rahoittamassa palvelua.