Mikä on someturva

Mikä on someturva

Parempi oikeusturva somessa. Meille kaikille.

Someturva on perustettu muuttamaan somemaailmaa. Somessa tapahtuva loukkaava tilanne voi olla rikos – Someturva auttaa ymmärtämään, milloin on järkevää pyytää apua.


Someturva kehittää uuteen teknologiaan perustuvaa palvelua, jolla raportoit monimutkaiset someloukkaukset vaivattomasti. Tarjoamme tilanteeseesi luottamuksellisesti konkreettisia, lainsäädäntöön perustuvia ratkaisuehdotuksia. Kun tiedät faktat, sinun on helpompi päättää, miten etenet kohti ratkaisua.


Mikäli tarvitset apua somessa kohtaamasi loukkauksen kanssa, pyydä arvio Someturvalta. Omasta oikeusturvasta huolehtiminen rakentaa someturvallisempaa yhteiskuntaa meille kaikille.

Pyydä apua

ja saat lain näkökulman tilanteeseesi.

Keitä olemme

Someturva on kolmen sosiaalipsykologin perustama oikeuspalvelu. Tavoitteenamme on yksilön paremman oikeusturvan ohella tarjota tietoa yhteiskunnan tarpeisiin ja vahvistaa yhteiskuntarauhaa.
Tiimiimme kuuluu somen, juridiikan, teknologian ja ihmisen käyttäytymisen asiantuntijoita. Rakennamme palvelua yhdessä sosiaalisen median käyttäjien, viranomaisten, järjestöjen ja yritysten kanssa.